Unieke kans: gluren bij topscholen in Minnesota (VS)

Unieke kans: gluren bij topscholen in Minnesota (VS)

Update: Stuurkracht in Onderwijs gaat naar Minnesota in de Verenigde Staten!

Minnesota ligt in midden-noord Amerika en kent heel veel topscholen, die bijv. excelleren in personalized learning, STEAM-programma’s en opbrengstgericht werken.

Ik ben zóóóó nieuwsgierig naar hun successen! Ik heb al meerdere scholen van binnen mogen zien inmiddels en zag zoveel effectieve lay-outs en professionele (en gewoon leuke!) toepassingen, waarbij de principal ook gepassioneerd kon vertellen over de visie achter hun onderwijsconcepten.

Ben jij ook nieuwsgierig? Geef dan even aan via welk e-mailadres je straks meer wilt horen en zien, dan mis je niets.

Wat achtergrondinfo:

Mijn man Louis heeft de mogelijkheid gekregen om daar te werken en we hebben samen besloten met onze 3 kids dit avontuur aan te gaan en te emigreren! We gaan in juli verhuizen. Heel leuk en natuurlijk ook erg spannend!

Onze drie kids zullen ‘gewoon’ naar een public school gaan. En alsof het zo heeft moeten zijn…. de scholen in Minnesota schijnen op verschillende gebieden erg goede resultaten te halen! Daarom ben ik ook zo blij met de mogelijkheid om echt binnen te mogen kijken bij de top scholen in Minnesota.

Stuurkracht in Onderwijs helpt ambitieuze schoolleiders om gedoe op hun school structureel op te lossen en leiding te geven vanuit een nieuwe stuurkracht-benadering. Ook vanuit de VS zal ik mij blijven richten op de ambitieuze schoolleiders in Nederland.

De inspirerende schoolconcepten die ik in Minnesota tegenkom deel ik dan ook graag met teamleiders, directeuren of besturen van scholen in Nederland! Misschien mag ik zelfs video’s maken of de Amerikaanse schoolleiders interviewen. Of ik maak een uitwisseling met een Amerikaanse school mogelijk. Ik heb in ieder geval genoeg ideeën 🙂

De komende weken ligt mijn focus op het voorbereiden van onze emigratie. Zodra ik in Amerika wat gesetteld ben, bouw ik Stuurkracht in Onderwijs verder uit en deel ik graag mijn ervaringen en ga ik op zoek naar antwoorden op de vragen van Nederlandse schoolleiders.

Welke vraag zou jij als eerste willen stellen aan de directeur van een succesvolle school in Minnesota? Laat het me gerust weten.

Tot snel!

Alieke

2017-06-27T21:14:39+00:00

Leave A Comment