Loading...

Over Alieke

Over Alieke 2018-04-10T18:13:46+00:00

Alieke van Wuyckhuyse is eigenaar en initiatiefnemer van Stuurkracht in Onderwijs.

Sinds 2003 ben ik actief in het werkveld van Human Resource Management of Personeel & Organisatie. Ik werkte in verschillende branches en functies met heel veel verschillende leidinggevenden aan allerlei personele kwesties. Eind 2013 startte ik mijn eigen bedrijf Alieke HRM om organisaties een totaaloplossing te bieden, waarin ik mijn zakelijke, resultaatgerichte en empathische kant samen kon brengen met m’n ruime HRM- en juridische ervaring.

In mijn loopbaan was ik altijd bezig met het verbeteren van individueel functioneren en samenwerkingen en was ik enorm gefascineerd door de effectiviteit en ineffectiviteit van al die verschillende structuren, processen, culturen en managementstijlen.

Gedoe in het onderwijs

Sinds 2012 werk ik voor het onderwijs. Ik heb sindsdien zó ontzettend veel passie, gedrevenheid en liefde voor de leerlingen gezien.

Tegelijk heb ik ontzettend veel docenten, ondersteuners en leidinggevenden gezien die helemaal leeg liepen op miscommunicatie, beleidsstukken, bemoeienis van bestuur/overheid/MR, gedragsproblemen bij kinderen, vastgeroeste methodes, onwerkbare digiboards, e-mail, administratie, volgsystemen, klagende ouders, klagende collega’s, en zo voorts!

Wat een gedoe!

En wat vind ik het zonde dat zoveel gepassioneerde mensen hun energie kwijt raken op al die belemmeringen. En dat zij daardoor hun kracht verliezen en niet meer excelleren in hun werk.

Dat kan anders! Dat móét anders!

Er zijn namelijk zóveel manieren om de belemmeringen op te lossen.

Met Stuurkracht in Onderwijs leer ik ambiteuze schoolleiders op een nieuwe manier naar onderwijs specifieke situaties te kijken en krijgen zij letterlijk meer stuurkracht om te werken aan hun ambitie.

Lees hier meer over wat Stuurkracht voor jou kan betekenen.