Loading...

Online Coaching

Online Coaching 2017-05-29T21:12:45+00:00

Wat doe je als je onderwijskundig wilt sparren, als er ernstige gedragsproblemen bij leerlingen zijn, als de inspectie op je nek zit, als enkele medewerkers echt niet meer goed functioneren, als je ICT-medewerker te weinig vernieuwing geeft, als je overspoeld wordt met e-mails met veel te veel operationele vragen (waarom lossen ze het niet zelf op?), als er nauwelijks medewerking is bij projecten, als je de ouderbetrokkenheid wilt verhogen, etc …..

Wat doe je als je wéér niet je financiële cijfers krijgt waar je al een paar maanden om vraagt? Bij wie uit je je frustratie als er zo weinig respons komt in een teamvergadering? Wat doe je als jij eens een chagrijnige dag hebt. En als je niet zo scherp en oplettend bent? Bij wie kun je terecht? Kun jij dan vertrouwen op de scherpte van jouw team? Bij wie kun jij terecht als je die belangrijke deadline niet gaat halen? Wie kan jouw actiepunt overnemen als jij er even doorheen zit? Maar als jij het niet doet, wie doet het dan wel?

Laat jij het beste van jezelf zien? Ken je je eigen kwaliteiten, valkuilen en allergieën? Wie helpt je om focus te houden en wie helpt je om jouw dromen om te zetten tot acties? Ben je je bewust van jouw blinde vlekken? Is er iemand binnen of buiten de school die jou scherp houdt? Iemand die de juiste vragen stelt en tegelijk in jou gelooft?

Als medewerkers niet meer optimaal functioneren en samenwerken, ligt dat vaak niet aan één medewerker, één leidinggevende of één situatie, maar zijn de problemen ontstaan in de context van de hele organisatie. De groepsdynamiek, individueel functioneren, communicatie, structuren, processen, systemen en de wijze van leiden en besturen hebben allemaal invloed.

Trainingen, heidagen en intervisiebijeenkomsten hebben dan geen duurzaam effect, want er is meer nodig! Dat weet je als leidinggevende maar al te goed. Maar wát kun je doen als je de context van de problemen wel ziet, maar tegelijk zelf deel uitmaakt van het geheel?

Met Stuurkracht maak je een foto van de situatie waar je tegenaan loopt. Maar dan wel een foto waar je zelf ook op staat!

 • Ja, bij stuurkracht ga je in je eigen spiegel kijken om te ontdekken wat je wél kunt doen

 • Ja, bij stuurkracht zul je lastige situaties gaan aanpakken waar je stiekem graag voor weg loopt

 • Ja, bij stuurkracht ga je buiten je comfortzone werken en zul je trots zijn op wat het je oplevert

 • Ja, bij stuurkracht los je gedoe structureel op en maak je werk van je ambitie!

1-op-1 begeleiding

Ik help je graag verder en coach jou online, via skype. Dat kan dus heel makkelijk op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, dus ook buiten schooltijden of ’s avonds. We voeren korte of langere gesprekken en ik geef je huiswerkopdrachten of oefeningen mee. Omdat we elkaar online spreken, hebben we geen reistijd en komen we vaak snel tot de kern van jouw vraag of de situatie die je ongrijpbaar vindt.

Als stuurvrouw op wal weet ik hoe het anders kan. Juist omdat ik aan de zijlijn sta kan ik uit de dagelijkse praktijk van de school stappen en observeren. En reflecteren op de situatie zonder dat mijn eigen emoties mij in de weg zitten.

 • Ik weet hoe je de belemmeringen rondom je werk concreet kunt maken, hoe je onderscheid maakt tussen wat van jou of van de ander is en welke kleine en grote acties mogelijk zijn om het tij te keren op jouw school.
 • Ik luister naar jou, je dromen, je zorgen, je frustraties.
 • Ik leg verbanden tussen wat je wilt en wat je doet en geef je nieuwe inzichten en inspiratie.
 • Ik confronteer je zonder een oordeel te vellen.
 • Ik help je lastige gesprekken aan te gaan, waarin je bewust raakt van je eigen draken (Kees Gabriels) en wat je van je medewerker in jouw context mag verwachten.
 • We maken samen je onzekerheden scherp, zonder onnodig diep te graven in je verleden.
 • En we zoomen in op aspecten die voor jou ongrijpbaar lijken, bijvoorbeeld in je manier van werken, in situaties waar je verantwoordelijk voor bent en in de dromen die je (nog) niet durft te dromen.

Ik geloof in de intrinsieke kracht van ieder individu. En ik geloof in de unieke stijl van jou, als unieke leidinggevende. Ik geloof in jouw ideeën die er toe doen voor jouw school.

Geloof ook weer in je dromen en leer te vertrouwen op jouw unieke manier van leiding geven. 

Als je jouw eigen stijl kent, in je mooie en mindere kanten, en concreet weet welke mogelijkheden je als leidinggevende hebt in het oplossen van een probleem, dán kom je weer in actie, geef je op jouw manier sturing aan de school en inspireer je collega’s ook hun stuurkracht te gebruiken. En zo maken jullie weer het verschil voor elkaar en laten jullie de leerlingen geloven in hun toekomst en in hún dromen.

En daar krijg je gewoon weer energie van! Je komt in een flow! Dat voelen jouw collega’s! Ook zij komen weer in een flow! En draag jij op jouw unieke wijze bij aan het beste leerklimaat op jouw school!

Laat de wind weer waaien op jouw school!

Hoe gaaf is het als door jouw nieuwe Stuurkracht er een andere wind gaat waaien op jouw school. Dat je weer werkt op basis van jouw passie waarmee je ooit in het onderwijs begon.

Elke keer als ik een leidinggevende mag ondersteunen bij het vinden van zijn/haar eigen stuurkracht, dan weet ik: daar doe ik het voor! Dan gaat het water op die school weer stromen en de wind weer waaien. En dan staat de leidinggevende met trotse energie aan het roer!

Nieuwsgierig?

Maak vrijblijvend kennis met Stuurkracht in Onderwijs. Eén of enkele gesprekken kan je al zoveel verder helpen.

Neem contact op

Hoe werkt het?

Werkwijze:

 • Intakegesprek (gratis en vrijblijvend), gericht op kennismaking en het verhelderen van je hulpvraag.
 • Coachingsgesprekken via skype. We maken vooraf een inschatting van de benodigde coachingstijd. De duur van de gesprekken en frequentie kunnen verschillen. De verbruikte minuten worden na elke sessie van je totaaltegoed afgeschreven.
 • Huiswerkopdrachten maken. Tussen de coachgesprekken door werk je aan de huiswerkopdrachten. De opdrachten gaan over jouw situatie en jouw hulpvraag en bijvoorbeeld specifiek gericht op een belangrijke teamvergadering. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteed aan de opdrachten.

Coaching via skype, de voordelen:

 • Vertrouwde locatie: de gesprekken kunnen gevoerd worden in je vertrouwde omgeving van achter je laptop of tablet, thuis of op het werk.
 • Overal bereikbaar: coaching kan vanuit elke locatie plaatsvinden.
 • To-the-point en flexibel: het coachgesprek kan ook eerder stoppen dan gepland of bijvoorbeeld vlak voor een belangrijke teamvergadering plaatsvinden.
 • Persoonlijk contact: het werken met Skypevideo (met beeld en geluid) maakt persoonlijk contact mogelijk.
 • Kostenbesparing: er zijn geen reistijd en reiskosten.
 • Gratis & eenvoudige software: het gebruik van Skype is gratis en de software is gemakkelijk te downloaden via www.Skype.nl.
 • Betalen per minuut: we houden de online skype-tijd bij, waardoor afrekening per minuut plaatsvindt.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij ook minder gedoe en meer stuurkracht ervaren? Ik help je graag verder! Vaak voel je je al een ander mens na enkele gesprekken. Laat je gegevens achter voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op